Home
Αρχική
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ

 

 

Η παλετοποίηση με τη χρήση ρομποτικού βραχίονα είναι σήμερα η πιο αξιόπιστη λύση πραγματοποίησης τέτοιων εφαρμογών. Η ευελιξία στον προγραμματισμό του robot μας δίνει την δυνατότητα να σχεδιάσουμε ένα σύστημα που καταλαμβάνοντας τον ελάχιστο χώρο μπορεί να εξυπηρετεί περισσότερες από μια εισόδους προϊόντων ή και περισσότερες από μία θέσεις παλετοποίησης.

 

 

Ταυτόχρονα η χρήση νέων τεχνολογιών για την  αναγνώριση της ταυτότητας των προϊόντων (μέσω bar code readers ή τεχνολογίας R.F.I.D. tags)  μας δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας εξελιγμένου αυτοματισμού και διαχείρισης της  πληροφορίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ένα πλήρες σύστημα παλετοποίησης στην πιο ολοκληρωμένη του έκδοση  αποτελείται από τα ακόλουθα μέρη:

 

 

Ρομποτικός Βραχιόνας & Αρπάγη

     Ο ρομποτικός βραχίονας είναι η «καρδιά» ενός συστήματος παλετοποίησης πάνω στο οποίο στηρίζεται όλη η εφαρμογή.  Το υψηλών δυνατοτήτων Robot KAWASAKI της σειράς ZD 130S/250S είναι ειδικά σχεδιασμένο για εφαρμογές  παλετοποίησης.    Ο ειδικός σχεδιασμός της κινηματικής του και τα τελευταίας τεχνολογίας AC-servo-motors επιτρέπουν στο ρομπότ να εκτελέσει ταχύτατες  κινήσεις, απόλυτα ελεγχόμενες και με απόλυτη ακρίβεια, (+/-0.5mm) ακόμη και με το μέγιστο φορτίο το οποίο για την παλετοποίηση μπορεί να φτάνει και τα 500 κιλά. Η αρπάγη είναι ειδικά σχεδιασμένη για κάθε εφαρμογή κατά περίπτωση και κατάλληλη για τη ταχύτατη συγκράτηση - άφεση των άδειων παλετών και των προϊόντων χωρίς την καταπόνησή τους.

 

                                               Αυτόματος τροφοδότης κενών παλετών

   Για την ταχύτερη τροφοδοσία του συστήματος παλετοποίησης με παλέτες απαιτείται η εγκατάσταση αυτόματης  τροφοδοσίας κενών παλετών, η οποία μπορεί να διαθέτει δύο θέσεις. Στην πρώτη θέση τοποθετεί το κλαρκ, ενώ από τη δεύτερη παραλαμβάνει το robot. Η μεταφορά των παλετών από τη πρώτη θέση στη δεύτερη γίνεται αυτόματα.                                                      

 

 

      Μεταφορείς γεμάτων παλετών.

     Βρίσκονται στην έξοδο του ρομποτικού βραχίονα και αναλαμβάνουν τη μεταφορά των έτοιμων παλετών και την έξοδό τους από το χώρο παλετοποίησης. Συνήθως είναι ραουλόδρομοι μεταλλικής κατασκευής με πόδια ρύθμισης ύψους και πέλματα για πάκτωση στο έδαφος. Τα ράουλα είναι κατασκευασμένα από γαλβανισμένη σωλήνα και περιστρέφονται σε κλειστού τύπου αυτολίπαντα ρουλεμάν. Η κίνηση μεταδίδεται με ηλεκτρομειωτήρα ελεγχόμενο από ρυθμιστή στροφών, για ομαλό ξεκίνημα-σταμάτημα.

 

  Αυτόματο τυλικτικό παλέτας με βραχίονα.

    Είναι πρόσθετο μηχάνημα τοποθετημένο στην έξοδο του robot, και αναλαμβάνει τη περιτύλιξη της παλέτας με film, έτσι ώστε να σταθεροποιηθούν τα προϊόντα, αλλά και να προστατευθούν τόσο κατά την αποθήκευση , όσο και κατά τη μεταφορά τους. Έχει επίσης την δυνατότητα να τοποθετήσει film και στην πάνω επιφάνεια της παλέτας. Το τυλικτικό παλέτας διαθέτει περιστρεφόμενο μπράτσο. Στηρίζεται σε κολώνες βαρέως τύπου και διαθέτει περιμετρικά προστατευτικά κιγκλιδώματα.    Περιλαμβάνει: ραουλόδρομο κίνησης της παλέτας, περιστροφική κίνηση με ηλεκτρομειωτήρα ελεγχόμενο από inverter, δυνατότητα περιτύλιξης συνήθως έως και 45 παλετών ανά ώρα.

 

 

                                                    Καμπίνα (περίφραξη) ασφαλείας.

    Η ασφάλεια στις εγκαταστάσεις ρομποτικής είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. Για το λόγο αυτό, όλη η εγκατάσταση  περιφράζεται με την καμπίνα(περίφραξη) ασφαλείας. Η καμπίνα ασφαλείας, αποτελείται από τοίχους κατασκευασμένους από μεταλλικό πλέγμα, που σταθεροποιούνται στο έδαφος. Η κατασκευή αυτή αποτρέπει τον ανειδίκευτο και μη εξουσιοδοτημένο εργαζόμενο να μπει στη περιοχή εργασίας του Robot. Στη καμπίνα ασφαλείας προβλέπεται να υπάρχουν είσοδοι και έξοδοι ελεγχόμενες με φωτοκύτταρα ασφαλείας, εκεί όπου χρειάζεται για να τροφοδοτείται με προϊόντα το σύστημα. επιστροφή.  

Copyright © 2010 CONDOR Industrial Solutions Robotics

ΠΑΛΕΤΟΠΟΙΗΣΗ

Εφαρμογές Ρομποτικής Παλετοποίησης απο την CONDOR ROBOTICS.